Шах за трима

ноември 7th, 2011. Published under Публикации. .

Шах за трима. Звучи ви като тенис за трима, нали? Да, но не съвсем. Шахът е игра с древна, поне 20 века стара история, която дори днес продължава да се развива, но същото се отнася и за шахът за трима играчи.
Всеки знае какво представлява оригиналната игра. Професионалисти, аматьори и лаици – няма човек, който да не знае що е то шахът. Но колко от нас са чували за различните разновидности на тази древна игра? Шах с повече фигури, шах с различно поле за игра, или както ни напомнят момчетата и момичетата от ThreeChess.com – шах за трима играчи!

Те започват да работят по идеята за online игра, базирана на шаха за трима играчи преди година и половина и днес тяхното онлайн предизвикателство към нас е вече готово! Балансиран, интригуващ и иновативен, online шахът за трима е перфектния начин запознатите с оригиналната игра да разнообразят изживяването си, а деца и неиграещи – тепърва да навлязат във вселената на шахът!
Ако ви е трудно да си представите как би изглеждала една подобна игра, не се притеснявайте – отнема няколко минути да се осмисли. Вместо квадрат, игралното поле представлява правилен шестоъгълник с 96 черни и бели полета – по 8 на всяка стена на фигурата (в оригиналният шах са 8х8 – общо 64 на брой). На всеки 3 несъседни стени играчите разполагат своите фигури, които, за разлика от всичко останало, са ни съвсем познати – цар, царица, два офицера, два коня, два топа и осем пешки. Разбира се, тук идва и основното усложнение – поради шестоъгълната форма на игралната дъска, полетата не са квадратни, а леко разкривени неправилни четириъгълници. Но не се плашете! Екипът на ThreeChess.com се е погрижил да ни разясни всички тънкости на шаха за трима играчи, така че максимално бързо и лесно да започнем да се наслаждаваме на играта!

 

Снимка и сайт: http://www.threechess.com/

 

Автор: Йордан Желязков

Етикети:

Comments Closed